ua en ru

На купюрі номіналом 10 доларів з'явиться портрет жінки

На купюрі номіналом 10 доларів з'явиться портрет жінки Фото: долари США

Таке нововведення приурочене до 100-річчя отримання американськими жінками права голосу

У США випустять 10-доларову купюру з портретом жінки. Про це повідомляє Reuters з посиланням на главу Міністерства фінансів США Джека Лью.

Повідомляється, що на купюрі планують розмістити портрет жінки, яка зробила внесок в "становлення цінностей американської демократії". Таке нововведення приурочене до 100-річчя отримання американськими жінками права голосу. Про те, хто саме прикрасить нову банкноту поки не повідомляється.

"Протягом кількох місяців Міністерство фінансів США буде збирати думки про те, хто повинен бути зображений на купюрі. Відправити свою пропозицію можна буде в тому числі й через соціальні мережі за допомогою хештега #TheNew10. Остаточне рішення буде приймати Джек Лью", - йдеться в повідомленні.

Також глава Мінфіну США заявив, що 10-доларові купюри з портретом Гамільтона залишаться в обігу.

Відзначимо, востаннє портрет жінки був зображений на американській валюті в XIX ст. - на срібному сертифікаті номіналом в один долар була Марта Вашингтон, а на купюрі в 20 доларів - індіанська принцеса Покахонтас. У ХХ ст. на монеті в один долар був розміщений портрет активістки за права жінок Сьюзан Ентоні.

Виборче право для жінок було закріплено в Конституції США 19-ою поправкою, яка забороняла дискримінацію на виборах за статевою ознакою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вуді Харрельсон зіграє колишнього Президента США Ліндона Джонсона.