ua en ru

Кулуарні домовленості та торги стали нормою в парламенті, - Медведчук

Кулуарні домовленості та торги стали нормою у Верховній Раді VІІІ скликання. Таку думку у своєму блозі висловив лідер руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Кулуарні домовленості та торги стали нормою в парламенті "європейського зразка". Про державну позиції народних обранців говорити не доводиться. Голосуючи за закони, яких від Києва вимагають міжнародні інституції та кредитори, депутати ВР керуються міркуваннями геополітичної, політичної або євроінтеграційної доцільності, але ніяк не інтересами країни і народу", - упевнений Медведчук.

На його думку, українці розуміють: народні депутати, яким вони делегували право представляти їх інтереси, не виконують свої функції, так як центр прийняття рішень знаходиться не в сесійній залі ВР.

"Ще один парадокс від євроінтеграційної команди: у владі визнають, що ЗВТ з ЄС обернулася для України багатомільярдними втратами, але як і раніше вважають західний вектор зовнішньоекономічної інтеграції стратегічно правильним і єдино можливим для України. Їх анітрохи не бентежить, що така позиція веде до подальшого погіршення економічної ситуації", - зазначив політик.