ua en ru

Кулеба розповів про змагання між країнами, щоб прийняти зустріч Зеленського і Путіна

Кулеба розповів про змагання між країнами, щоб прийняти зустріч Зеленського і Путіна Кулеба висловився про переговори Зеленського і Путіна (колаж РБК-Україна)

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що за право на місце проведення зустрічі президента Володимира Зеленського і керівника Кремля Володимира Путіна між різними країнами йде "змагання".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю глави МЗС "УП".

Він наголосив, що Зеленський до цієї зустрічі готовий "хоч завтра", має чітку позицію, яка сформульована з усіх питань, і "Україна до цієї розмови готова".

Так, додав Кулеба, делегації України і РФ можуть "ще 25 годин на добу сидіти, дивитися один на одного, щось розповідати, але вони просто не мають мандата на вирішення всіх питань".

Для того, щоб на переговорах позиція нашої країни була якомога сильнішою, ЗСУ і всі сили оборони завдають окупантам втрати, дипломати організовують додаткові санкції, займаються питаннями постачання необхідної зброї для зміцнення обороноздатності України.

"Конкуренція, вже там змагання між різними країнами, щоб прийняти цю зустріч. Я можу сказати, що змагання за право провести зустріч Зеленського і Путіна більш жорстке, ніж змагання за проведення Олімпійських ігор", - сказав Кулеба.