ua en ru

Куди вкласти гроші, коли курс гривні падає?

Куди вкласти гроші після двомісячної відносної стабільності? Курс національної валюти знову підносить неприємні сюрпризи. З початку листопада курс долара по відношенню до гривні на міжбанку виріс вище 15,5 грн., а деякі обмінні пункти пропонують долар за ціною понад 17 грн. Приводом для такого стрибка стало, в першу чергу, зростання військової напруженості на сході країни, а також відтік прямих іноземних інвестицій, який за 2014 рік вже перевищив 10 млрд. доларів.

Куди вкласти гроші після відносної стабільності? Курс національної валюти знову підносить неприємні сюрпризи. З початку листопада курс долара по відношенню до гривні на міжбанку виріс вище 15,5 грн., а деякі обмінні пункти пропонують долар за ціною понад 20 грн. Приводом для такого стрибка стало, в першу чергу, зростання військової напруженості на сході країни, а також відтік прямих іноземних інвестицій, який за 2014 рік вже перевищив 10 млрд. доларів.

У той же час, незважаючи на досить високі ставки за депозитними вкладами у національній валюті, які, в середньому по ринку, становлять 26-27% річних, довіра вкладників до національної банківської системи залишається на дуже низькому рівні. Про це свідчить зростання обсягу готівки поза банківською системою, з початку року цей показник збільшився більш ніж на 20%.

Накопичений негатив за останні місяці позначилася також і на фондових майданчиках України, індекс Української біржі (UX) втратив своєї вартості понад 26% від максимумів 2014 року, а індекс ПФТС впав більш ніж на 18% від максимумів 2014 року.
Як бачимо, ситуація як на національному фінансовому ринку, так і в країні в цілому залишається складною і непередбачуваною. Тому у приватних інвесторів і простих людей виникає закономірне питання: куди і як правильно вкласти гроші, щоб не тільки зберегти їх від інфляції, але і примножити?

Зараз, в Україні є альтернатива для інвестицій. Тепер усі бажаючі мають можливість інвестувати в ETF - нові високоприбуткові інструменти від компанія xDirect. ETF (Exchange Traded Fund) - біржовий фонд, паї (акції) якого вільно звертаються на біржі США і Європи. В основі ETF можуть лежати такі активи як акції, метали, біржові товари, облігації та інші.

Таким чином, інвестуючи в біржові фонди ETF, Ви отримуєте цілий портфель інструментів в рамках одного продукту.
Але головною перевагою біржових фондів ETF є їх висока прибутковість і проста інвестування. Наприклад, якщо б Ви вклали кошти рік тому в ETF.Biot (iShares Nasdaq Biotechnology Index Fund), який складений з акцій найбільших біотехнологічних і фармацевтичних компаній, то Ваша прибуток на сьогоднішній день склала б 88%. Отримати БЕЗКОШТОВНУ консультацію або дізнатися більше про ETF можна ТУТ.