ua en ru

У Куби вперше за 54 роки з'явився посол в США

У Куби вперше за 54 роки з'явився посол в США Фото: США і Куба поступово розширюють співробітництво

Вашингтон поки не призначив свого посла на Кубі

В Сполучених Штатах Америки (США) пройшла церемонія прийому вірчих грамот у глав іноземних дипломатичних місій, серед яких був і представник Куби. Про це передає ВВС.

Повідомляється, що їм став дипломат з багаторічним досвідом роботи Хосе Рамон Кабаньяс Родрігес.

Кабаньяс з 2012 року фактично очолював посольство Гавани або так званий "відділ інтересів" Гавани у Вашингтоні, а потім, після того, як 20 липня дипломатичні відносини між США та Кубою були відновлені став тимчасовим повіреним у справах.

17 вересня Кабаньяс вручив Президенту США вірчу грамоту.

Разом з тим, в ніч на п'ятницю агентство Reuters повідомило про те, що США мають намір послабити обмеження у сфері торговельного співробітництва з Кубою.

Зокрема, найближчим часом може бути оголошено про дозвіл американським компаніям відкривати на Кубі дочірні підприємства.

Проте, за інформацією видання, Вашингтон поки не призначив свого посла на Кубі.

Раніше також повідомлялося, що між двома країнами до кінця поточного року може бути відновлено пряме поштове повідомлення і регулярні комерційні авіарейси.

Нагадаємо, в липні 2015 року США і Куба відновили відносини після більш ніж півстолітньої перерви. Крім того, на Кубі вперше за 54 роки підняли прапор США над американським посольством.