ua en ru

Кубів пояснив свою відставку бажанням продовжити політичну діяльність

Глава Національного банку України Степан Кубів пояснив прохання про відставку з посади глави НБУ бажанням продовжити політичну діяльність

Глава Національного банку України Степан Кубів пояснив своє прохання про відставку з посади глави НБУ бажанням продовжити політичну діяльність. Про це йдеться в його заяві про відставку, яку Кубів опублікував на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Прошу задовольнить прохання про відставку з поста голови Національно банку України у зв'язку з наміром продовжити публічну політичну діяльність задля повного і безкомпромісного втілення в життя цінностей Майдану і сподівань українського народу - побудови вільної і успішної Української держави", - йдеться в заяві.

Кубів пояснив свою відставку бажанням продовжити політичну діяльність

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект постанови про звільнення Степана Кубіва з посади голови НБУ.

Пізніше джерело в НБУ повідомило, що Кубів сам написав заяву про звільнення з займаної посади, але не уточнило, коли саме Кубів його написав.

У свою чергу, у фракції "Батьківщина" висловили здивування тим, що Кубів подав у відставку. Разом з тим, як повідомило джерело видання ZIK, після прощання з Нацбанком Кубів очолить Львівську обласну державну адміністрацію.

Зазначимо, що за законом, Верховна Рада ще має проголосувати за відставку Кубіва з посади голови НБУ.