ua en ru

Кубів: економія держкоштів завдяки запровадженню електронних закупівель складе до 40 млрд гривень на рік

Кубів: економія держкоштів завдяки запровадженню електронних закупівель складе до 40 млрд гривень на рік Фото: Степан Кубів

Запровадження системи електронних закупівель - серед головних пріорітетів МЕРТ

Економію державних коштів через запровадження системи електронних закупівель можна довести до 40 мільярдів гривень на рік. Про це 10 травня під час засідання погоджувальної ради заявив перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів, передає кореспондент РБК-Україна.

"До кінця цього року ми хочемо зробити економію державних коштів 5 мільярдів. Якщо ця програма спрацює і будуть враховані рекомендації, у тому числі і народних депутатів... ми можемо економію державних коштів на наступні роки довести до більше 40 мільярдів гривень у рік",- заявив Кубів.


Він зазначив, що перехід на електронну систему закупівель є одним з п'яти найпріоритетніших напрямків роботи Міністерства економічного розвитку і торгівлі. Окрім того, серед головних завдань для МЕРТ Кубів назвав розвиток малого і середнього бізнесу та створення бізнес клімату, реформу управління державними підприємствами і їхню приватизацію, інвестиції у розвиток власної промисловості та зростання експорту і співпраця з міжнародними фінансовими установами.

Нагадаємо, завдяки переходу на електронну систему закупівель Міністерство оборони України в 2015 році заощадило 498 мільйонів гривень.