ua en ru

КСУ завершив усні слухання у справі щодо конституційності низки положень законів про основи боротьби з оргзлочинністю і про комітети ВР.

Конституційний суд України завершив усні слухання у справі за поданням 58 народних депутатів щодо конституційності низки положень законів "Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю", "Про комітети Верховної Ради України", передає кореспондент РБК-Україна.

Народні депутати вважають, що закон про комітети ВР протерічить Конституції, надаючи право комітету по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю повноваження про погодження питань щодо призначення і звільнення з посад керівників антикорупційних структур правоохоронних органів та щодо створення і ліквідації соціальних державних органів при силових структурах, таких як МВС, ДПА, СБУ, військова служба правопорядку ЗСУ, прокуратура.

Натомість представник ВР в КСУ Анатолій Селіванов заявив, що дані закони не порушують норм Конституції і право узгоджувати кадрові призначення та створення спецпідрозділів по боротьбі з корупцією, надане законодавством.