ua en ru

КСУ дозволив народним депутатам та суддям займатися викладацькою та деякими іншими формами некомерційною діяльності в робочий час

Конституційний суд України дозволив народним депутатам та суддям займатися викладацькою та деякими іншими формами некомерційної діяльності в робочий час. Про це йдеться в рішенні КСУ, передає кореспондент РБК-Україна.

Суд визнав неконституційними норми закону «Про засади запобігання та протидії корупції», «Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення», в яких містилася заборона суддям та нардепам займатися вищезгаданою діяльністю у робочій час.

Крім того, КСУ визнав неконституційною норму вищезгаданих законів, які говорили про обов'язковість перевірки близьких родичів осіб, які є претендентами на роботу в органах місцевого самоврядування та державної влади (держслужбовці).

Нагадаємо, що закони «Про засади запобігання та протидії корупції», «Про засади запобігання та протидії корупції», «Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення» були прийняті 11 червня 2009 р., проте їх вступ в силу Верховна Рада відтермінувала. Вони мають вступити з 1 січня 2011 р.