ua en ru

КСУ залишив за Радою право встановлювати терміни прийняття змін до Конституції

КСУ залишив за Радою право встановлювати терміни прийняття змін до Конституції Фото: КСУ виніс рішення щодо тлумачення положення Конституції "на наступній черговій сесії Ради"

Рада може самостійно тлумачити положення ст. 155 КУ "на наступній черговій сесії"

Конституційний суд України у своєму рішенні щодо тлумачення положення ст. 155 Конституції "на наступній черговій сесії Ради" залишив за Верховною Радою право встановлювати терміни ухвалення змін до Конституції. Про це йдеться в рішення КСУ.

"...в положенні статті 155 Конституції України щодо прийняття законопроекту про внесення змін до Конституції України на наступній черговій сесії Верховної Ради України передбачений зважений підхід до розгляду і ухвалення цього законопроекту як закону. Враховуючи наведене, Конституційний Суд України зазначає, що Верховна Рада України може передбачити в Регламенті Верховної Ради України можливість прийняття законопроекту про внесення змін до Конституції України як закону на більш пізній черговій сесії Верховної Ради України з дотриманням положень, закріплених розділом XIII "Внесення змін до Конституції України" Основного Закону України", - йдеться в рішенні КСУ

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що КСУ вирішить, чи можна не приймати зміни до Конституції щодо децентралізації на цій сесії Ради.