ua en ru

КСУ оголосив перерву у справі про конституційність закону про люстрацію

КСУ оголосив перерву у справі про конституційність закону про люстрацію Фото: Юрій Баулін

Про дату і час подальшого розгляду справи буде оголошено додатково

Конституційний суд України (КСУ) оголосив перерву в розгляді справи за конституційними поданнями Верховного суду України та 47 народних депутатів щодо відповідності Конституції окремих положень закону України "Про очищення влади" (про люстрацію, - ред.) для вивчення прийнятності клопотання про відведення семи членів КСУ. Відповідне рішення оголосив голова КСУ Юрій Баулін після обговорення складом суду у нарадчій кімнаті даного клопотання, передає кореспондент РБК-Україна.

"У зв'язку з поданним клопотання представника Верховної Ради, народного депутата Єгора Соболєва та зміною законодавства з цього питання у процесі розгляду справи КСУ оголошує перерву для вивчення питання про можливість прийнятності цього клопотання", - зазначив Баулін.

За його словами, про перспективи подальшого розгляду справи говорити поки зарано. "Про дату і час подальшого розгляду справи буде оголошено додатково", - сказав Баулін.

Нагадаємо, сьогодні КСУ продовжив розгляд конституційності закону про люстрацію.

Пізніше судді КСУ вирушили до дорадчої кімнати для розгляду клопотання Соболєва про відведення 7 членів суду у справі про конституційність люстраційного закону.

Нагадаємо, представник Ради подав клопотання про відведення суддів КСУ Юрія Бауліна, Василя Бринцева, Сергія Вдовиченка, Михайла Гультая, Михайла Запорожця, Олега Сергійчука та Наталії Шаптали.