ua en ru

КСУ 11 квітня розгляне питання щодо скасування депутатської недоторканності

КСУ 11 квітня розгляне питання щодо скасування депутатської недоторканності Фото: КСУ (РБК-Україна)

Початок засідання заплановано на 11:00

Конституційний суд України 11 квітня 2018 року розгляне питання щодо скасування депутатської недоторканності. Про це йдеться у повідомленні на сайті суду.

Так, 11 квітня, відповідно до порядку денного засідань КСУ, розглядатиметься звернення укранського парламенту про надання висновку щодо відповідності законопроекту про скасування депутатської недоторканності вимогам Конституції.

"Розгляд справи за конституційним зверненням Верховної ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України (в частині скасування депутатської недоторканності) (реєстр. № 6773) вимогам статей 157 і 158 Конституції України у формі письмового провадження", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше голова Конституційного суду (КСУ) Станіслав Шевчук повідомляв, що суд може розглянути питання про депутатську недоторканність.

Зазначимо, раніше глава ВРУ Андрій Парубій заявляв, що законопроект про зняття депутатської недоторканності негайно буде винесено на голосування Ради одразу після того, як свій висновок надасть Конституційний суд України.

Законопроект було направлено на розгляд КСУ 19 жовтня 2017 року.