ua en ru

КСУ може розглянути питання про скасування депутатської недоторканності

КСУ може розглянути питання про скасування депутатської недоторканності фото: КСУ (РБК-Україна)

КСУ може приступити до формування колегії

Голова Конституційного суду (КСУ) Станіслав Шевчук повідомив, що суд може розглянути питання про депутатську недоторканність. Про це він сказав в ефірі "Радіо Свобода".

"Щодо депутатської недоторканності вже багато висновків Конституційного суду... Ми ще не розглядали це питання, треба було прийняти регламент. Регламент прийняли 22 лютого. Тому ми вже можемо приступити до формування колегії та розглядати це питання", - сказав він.

Нагадаємо, в кінці жовтня в Конституційний суд України надійшли звернення від Верховної Ради України щодо скасування депутатської недоторканності.

В КСУ надійшло звернення про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до статті 80 Конституції України (в частині скасування депутатської недоторканності) (реєстр.. № 6773) вимогам статей 157 і 158 Конституції України; про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) (реєстр. № 7203) вимогам статей 157 і 158 Конституції України.