ua en ru

У Криму мовлення українських каналів назвали "диверсією"

У Криму мовлення українських каналів назвали "диверсією" Фото: представник кримської "влади" Заур Смирнов

Самопроголошена "влада" Криму розцінює мовлення як "непотрібну пропаганду"

Самопроголошена "влада" Криму розцінюють мовлення українських телеканалів на півострів як "інформаційну диверсію". Про це заявив голова "державного комітету Криму у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян" Заур Смирнов, передають російські ЗМІ.

"Українська влада продовжує вести інформаційну війну проти Криму. Це інформаційна диверсія, в якій застосовані нові цифрові технології", - заявив Смирнов.

У той же час, за його словами, трансляція українських каналів є "непотрібною пропагандою, яка не принесе жодного результату, крім економічних втрат для самої України".

"Сьогодні кримчани можуть вільно дивитися українські телеканали через супутник або інтернет. Однак вони не користуються попитом. Спроби дискредитувати російську і кримську владу не приносять ніяких результатів", - додав Смирнов.

Нагадаємо, 17 березня в Криму почалося мовлення українських радіостанцій. З вишки в Чонгарі Херсонської області транслюються "Українське радіо", "Крим. Реалії" і місцева ТРО "Софія". Вежа в Чонгарі дозволяє транслювати до семи радіостанцій і 32 канали цифрового телебачення. При цьому радіус дії сигналу становить до 120-130 км для радіо, і 50-60 км для телебачення.