ua en ru

У окупованому Криму погіршилася ситуація з правами людини, - Amnesty

У окупованому Криму погіршилася ситуація з правами людини, - Amnesty Фото: окупація Криму

Правозахисники відзначають погіршення ситуації з правами людини в Криму на тлі неможливості міжнародного моніторингу

Через три роки після незаконної анексії Кримського півострова Росією спостерігається швидке погіршення ситуації з правами людини в Криму. Про це повідомляється в звіті організації Amnesty International.

У звіті також відзначається, що рядові кримські татари стикаються з новими рівнями цькування, у формі обшуків їх будинків службами безпеки, які, судячи з усього, безпідставно спрямовані на їх співтовариство.

"Збільшилося використання адміністративних затримань проти користувачів соціальних мереж, які публікували контент, який вважається "екстремістським" в Росії, навіть якщо публікації були зроблені до анексії Криму Росією", - обурюються правозахисники.

Крім того, відзначають в AI, після окупації Криму Росією, міжнародним і регіональним правозахисних механізмів було відмовлено в доступі до півострову. Зокрема, верховному комісару ОБСЄ у справах національних меншин та спеціальному доповідачу ООН з питань меншин.

В організації зазначили порушення принципів справедливого судового розгляду в справі 26 лютого", нові обвинувачення у справах про членство в "Хізб ут-Тахрір", утиски рядових кримських татар на півострові і посилення тиску на адвокатів Еміля Курбединова та Миколи Полозова.

Amnesty International закликає міжнародне співтовариство вжити всі можливі заходи, щоб задокументувати порушення прав людини в Криму.

Нагадаємо, в окупованому Російською Федерацією Криму создан "інтеграційний комітет" "Росія - Донбас".