ua en ru

У Криму "суд" змінив вирок українському активісту Балуху

У Криму "суд" змінив вирок українському активісту Балуху Фото: Володимир Балух (скріншот відео Громадське Телебачення)

Суддя виключив з обвинувачення пункт про придбання боєприпасів

"Суд" в окупованому Криму сьогодні, 14 березня, змінили вирок українському активісту Володимиру Балуху. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Повідомляється, що на засіданні "Верховного суду" Криму суддя Тимур Слезко виключив з обвинувачення пункт про придбання боєприпасів.

Так, у зв'язку з цим вирок змінили до трьох років і п'яти місяців позбавлення волі в колонії-поселенні.

При цьому суд відмовив у задоволенні клопотань про виклик свідків, яких не допитали під час судового слідства. Також було відмовлено в проведенні додаткових експертиз, витребування додаткових документів та здійсненні аудіозапису силами суду.

Нагадаємо, підконтрольний Росії Роздольненський районний суд 16 січня засудив Балуха, обвинуваченого в зберіганні боєприпасів, до трьох років і семи місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4,6 тис. гривень).

Як відомо, ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку Балуха, 90 патронів і кілька тротилових шашок. У серпні 2017 року "суд" виніс вирок Балуху - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти тисяч рублів. Проте в ході розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували, а справу відправили на повторний розгляд. 1 грудня "суд" змінив запобіжний захід українському активісту на домашній арешт протягом двох місяців.