ua en ru

У Криму "суд" заарештував активіста Мустафаєва за пост у Facebook

У Криму "суд" заарештував активіста Мустафаєва за пост у Facebook Фото: Марлен Мустафаєв (www.facebook.com/crimeansolidarity)

Мустафаєв у серпні 2014 року опублікував у Facebook пост з символікою організації "Хізб ут-Тахрір"

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя сьогодні, 4 серпня, заарештував на 12 діб кримськотатарського активіста Марлена Мустафаєва. Про це повідомляє "Крым.Реалии".

Повідомляється, що Мустафаєва звинуватили в порушенні статті 20 кодексу про адміністративні правопорушення РФ "Пропаганда або публічне демонстрування атрибутики або символіки екстремістських організацій".

За версією слідства, Мустафаєв у серпні 2014 року опублікував на своїй сторінці в Facebook пост з символікою організації "Хізб ут-Тахрір", яку визнали незаконною в Росії і анексованому нею Криму.

Експертизу публікації Мустафаєва проводив "фахівець з неналежною кваліфікацією" - історик за освітою, повідомив захисник. У зв'язку з цим юрист Назім Шейхмамбетов заявив клопотання про залучення до аналізу запису російського муфтія Криму Еміралі Аблаєва та його заступника Айдера Ісмаїлова. У задоволенні клопотання було відмовлено.

Зазначимо, що Мустафаєва прийшли підтримати близько 50 чоловік.

Нагадаємо, сьогодні в окупованому Криму силовики провели обшук в будинку активіста Марлена Мустафаєва, після чого забрали його з собою.