ua en ru

У Криму російські силовики проводять обшук в будинку кримського татарина

У Криму російські силовики проводять обшук в будинку кримського татарина Фото: у кримських татар чергові обшуки (facebook.com/ayshe.umerova)

В даний момент є один затриманий

У селищі Нижньогірський в окупованому Криму сьогодні, 13 вересня, російські силовики проводять обшук в будинку кримського татарина Рената Параламова, повідомляє "Крим.Реалії".

Як повідомив адвокат Еміль Курбединов, в даний момент Параламова відвезли російські силовики, імовірно в управління ФСБ Росії по Криму в Сімферополі.

За словами активістів, Параламов – мусульманин, у нього четверо неповнолітніх дітей. Чоловік раніше не мав судимостей.

Нагадаємо, 11 вересня на окупованому півострові Крим "суд" засудив заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза до 8 років колонії, визнавши його винним в "організації масових заворушень".

"Вчора так званий "Верховний Суд" міста Сімферополя засудив заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза до 8 років ув'язнення за "організацію масових заворушень" в лютому 2014 року. ЄС постійно відстежував розвиток ситуації по справі Чийгоза. ЄС наполягав на його звільнення, цей заклик ми повторюємо і сьогодні", - заявили пізніше в Європейському союзі.