ua en ru

У Криму в п'ятницю проходить не менше 10 нових обшуків у кримських татар

У Криму в п'ятницю проходить не менше 10 нових обшуків у кримських татар Фото: ФСБ Росії

Правоохоронці РФ не коментують обшуки

В окупованому Росією Криму в п'ятницю, 12 лютого 2016 року, проходять обшуки в будинках кримських татар. Кримський адвокат Еміль Курбедінов повідомляє, що всього налічується близько десятка обшуків, передає "Крим.Реалії".

Так, за інформацією адвоката, обшуки проходять в Бахчисарайському (село Вікторівка), Нижньогірському і Джанкойському (село Перепілкине) районах півострова.

"Точну кількість обшуків ще не підбили, вони ще тривають, ми інформацію перевіряємо, але вже можу сказати, що не менше десятка всього по Криму. Обшуки проводять в будинках кримських татар, кримських мусульман", - розповів Курбедінов.

Адвокат розцінює такі масові обшуки, які проходять в будинках кримських татар другий день поспіль, як "репресії і заходи залякування".

Російські правоохоронці ситуацію з обшуками в Криму не коментують.

Нагадаємо, глава ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв повідомляє про новий обшук, який пройшов в родині Ельдара Селяміева 12 лютого в с. Вікторівка Бахчисарайського району.

У Криму 11 лютого відбулися обшуки в будинках кримських татар - в Ялті - в сім'ї Бахтіяра Топузов і Даміра Мінадірова, в Бахчисараї - в родині Рустема Османова.