ua en ru

У Криму проти капітана затриманого українського судна відкрили справу

У Криму проти капітана затриманого українського судна відкрили справу Фото: ФСБ Росії (flickr.com moscow-live)

На судно накладено арешт

Проти капітана затриманого в анексованому Криму риболовецького судна відкрито кримінальну справу. Про це йдеться у повідомленні на сайті ФСБ Росії.

"На даний момент відносно капітана судна громадянина України Новицького В.В. за фактом незаконного видобутку водних біологічних ресурсів порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 256 Кримінального кодексу Російської Федерації ("Незаконний видобуток (вилов) водних біологічних ресурсів, вчинений особою із використанням свого службового становища"). На судно "ЯМК-0041" накладено арешт", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, українські моряки напередодні затримання "у виключній економічній зоні РФ" розставили ставні сітки для вилову камбали-калкан, видобуток якої тимчасово заборонено.

"Російські прикордонники продовжать нарощувати зусилля у сфері боротьби з незаконним видобутком водних біологічних ресурсів, а також інших злочинних проявів в акваторіях Чорного та Азовського морів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Криму відкрила справу за фактом затримання українського риболовецького судна в анексованому Російською Федерацією Криму. Про затримання українського судна в Криму стало відомо 4 травня 2018 року.