ua en ru

У Криму призначили оголошення вироку по справі "26 лютого" на 4 червня

У Криму призначили оголошення вироку по справі "26 лютого" на 4 червня Фото: "Центральний райсуд" Сімферополя (facebook.com/crimeansolidarity)

Сьогодні відбулося засідання суду

В Центральному райсуді Сімферополя в окупованому Російською Федерацією Криму суддя Деменюк призначив оголошення вироку по справі "26 лютого" на 4 червня. Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Судове засідання завершено. Була дана можливість сказати останнє слово кожному з підсудних. Оголошення вироку призначено на 4 червня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Відкрите слухання повинно було початися о 10:30, але засідання перенесли на 13:30 через неявку одного з адвокатів - Клімашевського.

Відзначимо, в квітні прокурор Дмитро Таран попросив для фігурантів "справи 26 лютого" Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі покарання у вигляді 5 років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на три роки, для Ескендера Кантемірова, Арсена Юнусова і Ескендера Емірвалієва - покарання у вигляді 3,5 років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на три роки.

Нагадаємо, в 2015 році розпочався суд над групою кримськотатарських активістів за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля стін будівлі Верховної ради Криму 26 лютого 2014 року.

Влада РФ 25 жовтня 2017 року звільнила засуджених в Криму заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза і Ільмі Умерова і передала їх Туреччині, пізніше Умеров і Чийгоз приїхали в Київ.

20 лютого 2018 року засідання перенесли через відсутність адвоката Тараса Омельченка, який у цей час брав участь в іншому судовому процесі.