ua en ru

У Криму активісти проводять одиночні пікети проти репресій, є затриманий

У Криму активісти проводять одиночні пікети проти репресій, є затриманий Фото: одиночний пікет у Сімферополі (Facebook Alimdar Crimean Solidarity)

У Сімферополі затримали і відвезли в невідомому напрямку активіста

В анексованому Росією Криму 14 жовтня 2017 року в районі вулиці Героїв Сталінграда в Сімферополі затримали і відвезли в невідомому напрямку активіста, який вийшов на одиночний пікет. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Щойно став свідком грубого вчинку співробітників поліції, які під'їхали до людини, що проводить одиночний пікет, і в грубій формі вони його відразу взяли і запхали в машину. І відвезли. Виходить, викрали", - розповів активіст.

При цьому він уточнив, що не знає, куди відвезли затриманого.

Імовірно, силовики затримали активіста Мемета Люманова, який стояв із плакатом "Мусульмани Криму - ваші сусіди, а не терористи".

Крім того, регіональний представник "Кримської солідарності" Алімдар опублікував у соцмережі фотографії одиночних пікетів. Активісти також вийшли з плакатами "Пошук терористів - безнадійна справа", "Мусульмани не терористи" тощо.

Опубліковано Alimdar Crimean Solidarity 14 жовтня 2017 р.

"Рустем аг'а затриманий. Відвезли до Феодосії", - повідомив Алімдар.

За даними активістів, кримчани вийшли на одиночні пікети "по всьому Криму". Публічних коментарів із цього приводу російських силовиків немає.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в анексованому Криму у вересні посилилися репресії проти кримських татар, активістів і українців.