ua en ru

У Криму посилилися репресії проти кримських татар і активістів, - Курбединов

У Криму посилилися репресії проти кримських татар і активістів, - Курбединов Фото: Крим (wikimapia)

Затриманих кримських татар звинувачують у тероризмі

У анексованому Криму у вересні посилилися репресії проти кримських татар, активістів і українців. Про це сьогодні на брифінгу заявив правозахисник, адвокат Ільмі Умерова і Миколи Семени Еміль Курбединов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вересень за підсумками показав, що стосовно кримських татар, громадських активістів та українців репресії в Криму продовжуються і посилюються. Вересень був дуже багатий на вироки судів", - підкреслив Курбединов.

Правозахисник зазначив, що на початку жовтня на будинки кримських татар були здійснені облави, проходили обшуки, в результаті яких затримали шість осіб. Затриманих звинувачують у тероризмі. За словами адвоката, сторона захисту проходить стадії апеляційних скарг по всіх кримінальних справах для подальшого звернення до Європейського суду з прав людини та інші міжнародні інстанції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЮНЕСКО представить доповідь про ситуацію в Криму у квітні 2018 року. Українська сторона закликає звернути увагу на порушення прав українців і кримських татар у галузі освіти, культури і т. д.