ua en ru

Кримськотатарський меджліс виступає за приєднання до Криму кількох районів Херсонської області

Кримськотатарський меджліс виступає за приєднання до української Автономної Республікі Крим кількох районів Херсонської області.

Кримськотатарський меджліс виступає за приєднання до української Автономної Республікі Крим кількох районів Херсонської області. Про це заявив на прес-конференції в Києві глава меджлісу Рефат Чубаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Не можна зараз говорити про самовизначення кримськотатарського народу на території Херсонської області. Мова йде про те, що є ідея розширити сьогодні межі Кримської Автономної Республіки шляхом додавання кількох районів Херсонської області для того, щоб вирішувати багато питань управління АР Крим", - заявив Чубаров.

При цьому, за словами глави меджлісу, зміна адміністративного поділу України - прерогатива майбутньої конституційної реформи України.

Чубаров також зазначив, що вважає повернення Криму не менш пріоритетним завданням для України, ніж АТО.

"Питання повернення Криму бути на одному рівні з боротьбою з терористами. Комусь здається, що є порядок: давайте домовимося про завершення АТО, візьмемося за деэскалацию, а потім за повернення Криму. Але такий пріоритет неможливий. Маємо говорити про три пріоритети одночасно", - сказав Чубаров.