ua en ru

Кримського бізнесмена Веліляєва утримують у Лефортовській в'язниці, - журналіст

Кримського бізнесмена Веліляєва утримують у Лефортовській в'язниці, - журналіст Фото: Ресуль Веліляєв (chobanzade.org)

Веліляєва заарештували на два місяці нібито за прострочені продукти в його магазині

Кримського бізнесмена Ресуля Веліляєва, затриманого 26 квітня в ході масових обшуків на окупованому півострові, утримують у Лефортовській в'язниці в Москві (Російська Федерація). Про це у Facebook повідомила журналіст Ліля Буджурова.

"Ресуля Веліляєва силовики забрали з собою відразу після обшуку в його будинку, будинках всієї рідні 26 квітня. І цієї ж ночі етапували до Москви, до Лефортовської в'язниці. Дуже нестандартна навіть для Криму ситуація", - повідомила Буджурова.

За її словами, Веліляєв відомий у Криму як бізнесмен і меценат, який побудував Соборну мечеть в Білогірську. Вона також зазначила, що в Лефортово його відправили за нібито знайдені в його магазині прострочені продукти.

"І суд вже "розібрався", не чекаючи експертизи продуктів і визначення ступеня винності, та, власника, але не директора магазину. Ресулю Веліляєву визначили запобіжний захід - арешт на 2 місяці, які він буде відбувати в Лефортово за статтею 238 ч. 2 КК РФ", - додала Буджурова.

ДУМАЕТСЯ, В СУДНЫЙ ДЕНЬ ПЕРВЫМИ БУДУТ ОСУЖДЕНЫ РОССИЙСКИЕ СУДЬИ И ТЕ, КТО ИМ ПОСТАВЛЯЕТ «ПОДСУДИМЫХ». ...

Опубліковано Лилею Буджуровою 30 квітня 2018 р.

Нагадаємо, 26 квітня ФСБ Росії провела масові обшуки у татар у Криму. Обшуки проводилися у тому числі в приміщеннях виробничих баз і десятків фірмових магазинів провідної кримської фірми з дистрибуції продуктів харчування "КримОпт", яка належить братам Веліляєвим.