ua en ru

Парламент Криму назвав держзрадниками тих, хто провокує зіткнення в Києві

Верховна Рада АР Крим назвала державними зрадниками тих, хто провокує зіткнення в Києві.

Верховна Рада АР Крим назвла державними зрадниками тих, хто провокує зіткнення в Києві. Про це йдеться в заяві парламенту.

"Підписання Президентом України Віктором Януковичем московських угод замість угоди про асоціацію з ЄС було використано опозицією як привід звинуватити його у зраді національним інтересам. Насправді зрадниками є ті, хто сьогодні спровокував ескалацію насильства в Києві та регіонах країни. Ці політичні маріонетки, використовуючи технології "кольорових" революцій, намагаються позбавити Україну та Автономну Республіку Крим майбутнього", - наголошується в заяві.

Крім того, в заяві наголошується, що "якщо цей злочинний сценарій буде реалізований, Крим і кримчани опиняться перед загрозою насильницької майданизации та втрати всіх завоювань автономії та її статусу".

"Спираючись на волю обрали нас кримчан, заявляємо, що ми не віддамо Крим екстремістам і неонацистам, прагнуть ціною розколу країни і крові її громадян захопити владу в Україні! ... Кримчани ніколи не будуть брати участь у нелегітимних виборах, не визнають їх результати і не будуть жити в "бандерівської" Україні!" - підкреслюється в заяві.