ua en ru

Кримський парламент призначив на 31 жовтня ц.р. вибори депутатів ВР Криму

Верховна Рада Автономної Республіки Крим призначила чергові вибори депутатів кримського парламенту на 31 жовтня 2010 року, одночасно з черговими виборами депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів. Відповідне рішення ухвалено на позачерговому засіданні ВР АРК 4 серпня ц.р., передає кореспондент РБК-Україна.

За ухвалення рішення проголосували 74 депутати зі 100 депутатів кримського парламенту.

Згідно із прийнятим документом, республіканські організації політичних партій повинні надати до Верховної Ради Криму кандидатури для включення до складу виборчої комісії АРК. У документі наголошується, що право подавати кандидатури надано тільки тим республіканським організаціям, які представлені у Верховній Раді України поточного скликання. Кандидатури подаються до парламенту автономії не пізніше, ніж за 49 днів до дня виборів, після чого Верховна Рада Криму затверджує склад виборчкому.

Нагадаємо, 27 липня Президент України Віктор Янукович підписав закон "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів", прийнятий українським парламентом 10 липня ц.р.

Згідно із законом, вибори кримських депутатів і депутатів обласних, районних, міських і районних в місті рад проводитимуться за змішаною системою, за якої половина депутатів обиратиметься за партійними списками, половина - на мажоритарних округах.

Депутатів селищних і сільських рад обиратимуть на мажоритарній основі. Так само обиратимуться сільські, селищні та міські голови.

У законі обумовлено, що блоки політичних партій не можуть брати участь у виборчому процесі на місцевих виборах.