ua en ru

Кримські татари вимагають відставки Могильова

Учасники траурного мітингу кримських татар, присвяченого 69-й річниці пам'яті про жертв депортації, ухвалили резолюцію, в якій міститься вимога відставки голови Ради міністрів Криму Анатолія Могильова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вимагаємо негайної відставки Могильова з поста голови Ради міністрів Криму", - наголошується в резолюції.

Зокрема, в документі підкреслюється, що Могильов як посадова особа вчиняє "цілеспрямовані дії на розпалювання в кримському суспільстві міжнаціональної ворожнечі і політичного протистояння".

У резолюції йдеться про те, що в Криму прокотилася хвиля етнічних чисток в органах державної виконавчої влади, припинилася робота з облаштування сотень селищ компактного облаштування кримських татар.

Учасники мітингу також вимагають від Президента України Віктора Януковича, Верховної Ради та Кабінету міністрів України дати згоду на проведення Міжнародного форуму з відновлення прав кримськотатарського народу.

У документі наголошується, що по закінченню більше двох десятиліть після проголошення незалежності, в Україні не прийнято жодного закону, спрямованого на відновлення політичних, соціально-економічних і культурних прав корінного народу Криму, на створення умов для його відродження та збереження на рідній землі.

Читайте також: Янукович висловив співчуття у зв'язку з 69-ми роковинами депортації кримських татар та ін. національностей з Криму