ua en ru

Кримські татари вимагали дострокового припинення повноважень Верховної Ради Криму

Дострокового припинення повноважень Верховної Ради АР Крим і проведення дострокових виборів депутатів Ради зажадали сьогодні учасники Всекримського мітингу, приуроченого пам'яті голови Кримської Народної Республіки, Муфтія мусульман Криму, Литви, Польщі та Білорусії.

Дострокового припинення повноважень Верховної Ради АР Крим і проведення дострокових виборів депутатів Ради зажадали сьогодні учасники Всекримського мітингу, приуроченого пам'яті голови Кримської Народної Республіки, Муфтія мусульман Криму, Литви, Польщі та Білорусії. Відповідна вимога міститься в резолюції мітингу, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, серед вимог мітингу: припинення "тотального диктату Партії регіонів в автономії; засудження і припинення проведеної кримською владою політики протиставлення і поділу кримського товариства; відмова від проведення дискримінаційної кадрової політики, що виключає рівноправне участь представників кримських татар у процесах розробки, прийняття та реалізації рішень.

"Ми вимагаємо від усіх органів виконавчої влади Автономної Республіки Крим, райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, встановлення в найкоротші терміни реального і конструктивної взаємодії з Меджлісом кримськотатарського народу, регіональними і місцевими меджлісами з усіх питань, пов'язаних з життєдіяльністю кримського суспільства і відновленням прав кримськотатарського народу", - наголошується в резолюції мітингу.