ua en ru

Кримські татари звернуться до міжнародних організацій за захистом своїх прав, - Чубаров

Кримські татари звернуться до міжнародних організацій за захистом своїх прав, - Чубаров Фото: Рефат Чубаров

Волонтери до грудня будуть збирати підписи за створення трибуналу для розслідування злочинів проти кримських татар

Кримські татари звернуться до міжнародних організацій за захистом своїх прав. Про це сказав депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров під час прес-конференції у понеділок, 18 травня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми на світовому конгресі кримських татар затвердили текст звернення до організації Об'єднаних націй, Ради Європи, Європейського парламенту. Це очікування кримських татар від цих організацій... Це підписна кампанія, яка почнеться тут (в Україні - ред.)", - сказав Чубаров .

Так, волонтери підписної кампанії будуть збирати підписи за створення трибуналу для розслідування злочинів щодо кримських татар, заклику до реагування на російську агресію і відновлення суверенітету України, зокрема, повернення Криму.

"Ми плануємо зібрати 1 мільйон підписів, після цього по розробленому механізму передамо ці підписи в організації, про які я сказав", - пояснив Чубаров.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство інформаційної політики України проведе соціальну кампанію до Дня пам'яті депортації кримських татар 18 травня.