ua en ru

Кримські правозахисники заявили про викрадення місцевої активістки

Кримські правозахисники заявили про викрадення місцевої активістки Фото: обшуки у Зареми Куламетової (facebook.com/crimeansolidarity)

Силовики викрали кримсько-татарську активістку Зарему Куламетову

В окупованому Криму сьогодні вранці викрали кримсько-татарську активістку Зарему Куламетову. Про це йдеться в повідомленні правозахисної групи "Кримська солідарність" у Facebook.

Повідомляється, що близько 09:00 невідомі на двох машинах викрали мешканку Старого Криму Зарему Куламетову. Відзначимо, вперше вона зіткнулася з силовиками в кінці січня 2018 року, коли вони прийшли з обшуком у будинок її сина, який був учасником одиночних пікетів проти переслідувань мусульман в Криму. Активісти намагалися розшукати його протягом декількох годин, а Куламетова емоційно висловилася на адресу силовиків, після чого опинилася під увагою силовиків.

Також повідомляється, що стосовно неї відкрили кримінальну справу за "образу представника влади". У квітні суд засудив її до 250 годин обов'язкових робіт і штрафу в розмірі 20 тис. рублів.

LIVE. Крым. г. Старый Крым. Обыск в доме Заремы Куламетовой. Саму Зарему Куламетову увезли в неизвестном направлении.

Опубліковано Крымская солидарность Понеділок, 3 вересня 2018 р.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що активістка Українського культурного центру Ольга Павленко, у якої 29 серпня пройшов обшук, виїхала з окупованого півострова на материкову частину.

До цього стало відомо, що Павленко обшукували через причетність до "Правого сектору".