ua en ru

Крим долучиться до експерименту із запровадження електронної соціальної картки, - В.Тихонов

Рада міністрів АР Крим виступила з ініціативою щодо запровадження в Криму експерименту із створення інформаційно-аналітичної системи регіонального управління та запровадження електронної соціальної картки. Ініціативу, викладену в проекті постанови Кабінету міністрів України схвалили на засіданні урядового комітету з питань регіональної та соціальної політики, будівництва, житлово-комунального господарства та гуманітарного розвитку. Про це повідомив голова комітету, віце-прем'єр-міністр України Віктор Тихонов, передає прес-служба уряду.

Таким чином, за словами В.Тихонова, до міста Києва, Харківської і Чернівецької областей, в яких раніше запланували проводити в 2010-2011 рр. експеримент із створення інформаційно-аналітичної системи регіонального управління та запровадження електронної соціальної картки, долучиться і Автономна Республіка Крим.

«Зусилля уряду спрямовані на удосконалення системи соціального захисту населення. Зверніть увагу, існуюча система сформована на основі системи соціального захисту населення УРСР, яка, звісно, не може відповідати потребам сьогодення. Необхідно виробити прозорий механізм видавання одержувачам соціальної допомоги, компенсаційних і дотаційних виплат, а також запровадити централізований контроль за цільовим використанням коштів, що виділяються на соціальні цілі», - прокоментував В.Тихонов.

Нагадаємо, у жовтні 2010 р. уряд прийняв постанову «Про запровадження електронної соціальної картки» (11.10.2010 р. № 947).