ua en ru

Крим і Москва підписали програму співпраці на 2011-2013 рр

Глава уряду Криму Василь Джарти і мер Москви Юрій Лужков підписали сьогодні в Сімферополі програму співпраці на 2011-2013 рр., повідомляє прес-служба Ради міністрів Криму. "Думаю, розвиток співпраці з Москвою в економіці, в соціально-культурному напрямі стане ривком для розвитку Криму. Ми дуже серйозно на це налаштовані", - сказав голова Радміну.

Ю.Лужков зі свого боку зазначив, що уряд Москви, якому належать чотири здравниці в Криму, придбав п'яту санаторно-курортну установу і готовий продовжувати інвестувати в рекреаційний комплекс автономії. "Ми нещодавно купили ще одну здравницю, яку упорядковуватимемо недалеко від Керчі. Ми готові вкладати кошти, ми готові розширюватися", - сказав Ю.Лужков. За його словами, проблема організації охорони здоров'я, відпочинку і туризму є для столиці Росії першорядної. "Звичайно, у нас підмосковні здравниць багато, але у нас мало сонця", - сказав він.

Мер Москви також заявив, що підтримує рішення керівництва України і Росії відновити роботу над проектом будівництва моста через Керченську протоку, що розділяє територію двох держав. "Це приголомшлива за вигідністю справа. Це скорочення на тисячу кілометрів шляху проходження Лондон - Індія і це розвиток східної частини Криму", - сказав Ю.Лужков.

У програмі співпраці є, зокрема, пункт про вивчення можливостей інвестування московських підприємницьких структур в кримські підприємства харчової промисловості, сільське господарство, будівництво житлових комплексів, готелів санаторіїв, а також програма розвитку малої авіації і яхтового туризму. Згідно програмі, московські школярі і ветерани Великої Вітчизняної війни зможуть відпочивати в здравницях півострова на основі прямих договорів, без участі посередників.

Уряди Москви і Криму домовилися також про лікування жителів Криму в установах охорони здоров'я Москви. Крім того, в документі міститься пункт про відкриття в другій половині 2011 р. в Москві спеціалізованих магазинів для реалізації продукції підприємств півострова.