ua en ru

До аварії підводного човна в Аргентині можуть бути причетні німецькі компанії

До аварії підводного човна в Аргентині можуть бути причетні німецькі компанії Фото: затонула в Аргентині субмарина (twitter.com/Armada)

На судні були замінені акумулятори, які, як вважають, і стали причиною катастрофи субмарини

Німецькі компанії Ferrostaal та EnerSys-Hawker можуть бути причетні до аварії аргентинського підводного човна "Сан-Хуан". Про це повідомляє німецьке видання Bayerischer Rundfunk.

За інформацією видання, на судні було замінено акумулятори, які, як припускають, і стали причиною загибелі підводного човна.

Крім того, компанії нібито давали хабарі і не видали всі необхідні документи про те, які саме роботи вони провели.

Повідомляється, що незадовго до того, як перервався зв'язок із судном, команда підводного човна повідомила про коротке замикання і пожежу, причиною якої, найімовірніше, була морська вода, яка потрапила в акумулятори.

За даними видання, з Ferrostaal та EnerSys-Hawker був укладений договір на поставку 964 елементів акумуляторів на суму 5,1 млн євро.

"Є підозра, що акумулятори, які були поставлені, частково або повністю не відповідають стандартам якості, яким вони повинні відповідати. Ми також не знаємо, звідки вони були поставлені, з Німеччини чи іншої країни. Тому ми хочемо знати, які інженери працювали на місці, і хто підписав документ, що ремонт завершено", - заявила голова комітету у закордонних справах аргентинського парламенту Корнелія Шмідт-Лірман.

У Ferrostaal відкидають звинувачення на свою адресу, а EnerSys-Hawker поки не прокоментувала цю інформацію.

Нагадаємо, раніше Військово-морські сили Аргентини заявили про припинення операції з порятунку членів екіпажу зниклого підводного човна San Juan, але продовжують його пошук.