ua en ru

За краху Boeing ведеться два розслідування, - Зубко

За краху Boeing ведеться два розслідування, - Зубко Фото: Геннадій Зубко

Ведуться технічне і кримінальне розслідування

За краху Boeing-777 на Донбасі в липні 2014 р. ведуться технічне та кримінальне розслідування. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України, голова Державної комісії з розслідування катастрофи Геннадій Зубко, передає прес-служба.

За словами Зубка, технічне розслідування має встановити причину падіння літака, а за результатами кримінального виробництва будуть покарані винні у катастрофі. Результати технічного розслідування будуть оприлюднені наприкінці серпня.

"Україна з першого дня взяла курс на максимальну прозорість і відкритість. Ми передали розслідування голландській стороні, щоб забезпечити неупередженість процесу. Вимога міжнародного трибуналу була консолідованою позицією п'яти країн. Але Росія не захотіла відкритого об'єктивного суду", - зазначив Зубко.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна з міжнародними партнерами розпочала реалізацію плану "Б" щодо розслідування аварії Boeing.

Рада Безпеки ООН не змогла ухвалити проект резолюції про створення міжнародного трибуналу по краху малайзійського авіалайнера Boeing. Росія скористалася правом вето, за резолюцію проголосували 11 делегацій, три країни утрималися.