ua en ru

Аварія вертольота на Алтаї: пошукова операція розпочнеться вранці в понеділок

Аварія вертольота на Алтаї: пошукова операція розпочнеться вранці в понеділок Фото: на Алтаї зазнав аварії вертоліт

Слідчі порушили кримінальну справу за фактом аварії вертольота Robinson у республіці Алтай

Пошукова операція в Республіці Алтай (Росія) на місці аварії вертольота Robinson розпочнеться вранці в понеділок, 13 лютого. Про це повідомили в прес-центрі головного управління МНС Росії, передає "Інтерфакс".

За інформацією агентства, поки що з усього Сибіру стягують важку і глибоководну техніку, яка візьме участь у пошуках.

"Дуже складно сказати, що ж саме сталося - жорстка посадка чи падіння. Нам зателефонував свідок і сказав, що бачив, як падає вертоліт. Ми навіть не знаємо, куди саме він упав - у воду чи в тайгу: там гірська, тайгова місцевість", - розповіли в МНС.

Згідно з інформацією на сайті Західно-Сибірського слідчого управління на транспорті СК РФ, слідчі порушили кримінальну справу за фактом аварії вертольота Robinson у Республіці Алтай за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 263 КК Росії (порушення правил безпеки руху повітряного транспорту, що призвело з необережності до смерті двох або більше осіб).

Зв'язок з вертольотом наразі відсутній.

Нагадаємо, у Алтайській республіці над озером Телецьке зазнав аварії вертоліт Robinson, на борту якого, за попередніми даними, перебувало 5 осіб, серед яких колишній віце-прем'єр республіки Анатолій Банних.