ua en ru

Найбільший округ штату Алабама оголосив про банкрутство

Найбільший і найбільш густонаселений округ американського штату Алабама - Джефферсон - оголосив про банкрутство, передає Associated Press. Згідно з наявними даними, округ заборговував кредиторам - в основному банкам і фінансовим корпораціям з Уолл-стріт - суму у розмірі 4,1 млрд дол. Комісія з врегулювання заборгованості і кредитори Джефферсона так і не змогли виконати попередню угоду про погашення боргів, досягнуту у вересні ц.р. На момент оголошення банкрутства владі Джефферсона не вистачало 140 млн дол. для погашення заборгованості.
Відзначимо, що це не перше муніципальне банкрутство в США за поточний рік. У жовтні ц. р. про банкрутство оголосила столиця штату Пенсільванія м. Гаррісберг, чия влада опинилася не в змозі виплатити борг в розмірі близько 300 млн дол. Гаррісберг є другим за величиною збанкрутілим містом в США після каліфорнійського м. Валлейо, що оголосило про свою фінансову неспроможність в кризовому 2008 р.
Відповідно до законів США, будь-яка адміністративна одиниця, що оголосила себе банкротом, миттєво звільняється від боргового тягаря.