ua en ru

Найбільший банк Кіпру іде з Росії

Найбільший банк Кіпру іде з Росії Фото: банк Кіпру

Зараз угоду направили регулятору для аналізу

Найбільший кіпрський банк Bank of Cyprus вирішив позбутися від своєї контрольної частки в російському "Юніаструм Банк". Про це кіпрська фінансова організація повідомила в п'ятницю, 17 липня, передає Deutsche Welle.

Угода передбачає продаж 80% від 120 філій "Юніаструм Банк" та низки інших активів у Росії бізнесменові Артему Аветисяну, якому належить контрольний пакет акцій російського банку "Регіональний Кредит". Зараз угода направили регулятору для аналізу і видачі дозволу на продаж. Дозвіл очікується в кінці третього кварталу 2015 року.

Кіпрський банк відмовився розголошувати суму угоди. У 2008 році за свої 80% акцій "Юніаструм Банк" Bank of Cyprus заплатив 450 мільйонів євро. За словами представників банку, угода стала "ще однією віхою на шляху до скорочення боргів та втілення стратегії по зменшенню ризиків".

Після згаданої угоди кредитний портфель Bank of Cyprus в Росії скоротиться до 114 мільйонів євро. У банку повідомили, що операція з продажу російських активів схожа на вихід Bank of Cyprus з фінансового ринку в Україні в 2014 році.

Нагадаємо, міністр фінансів України Наталія Яресько має намір продовжувати боротьбу з відтоком капіталу в т. н. "податкові оазиси".