ua en ru

На найбільших підприємствах Кривого Рогу оцінять стан екологічної безпеки

На найбільших підприємствах Кривого Рогу оцінять стан екологічної безпеки Фото: глава Держекоінспекції Андрій Мальований (facebook.com)
Автор: Юлия Струк

Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований повідомив, що у Кривому Розі проведуть оцінку стану екологічної безпеки на всіх найбільших промислових об’єктах. Перша перевірка уже розпочалася.

Низку комісійних обстежень підприємств, які є топ-забруднювачами міста, проведуть за участі представників Офісу Держекоінспекції, управління екології Криворізької міської ради, виконкомів районних у місті рад, Держпродспоживслужби, а також громадських організацій.

Під час заходів контролюватиметься дотримання природоохоронного законодавства на промислових майданчиках об’єктів.

"Перша перевірка вже розпочалась - це обстеження ПРАТ "Північний гірничо-збагачувальний комбінат". Підприємство входить до переліку найбільших утворювачів промислових відходів в Україні", - зазначив Мальований.

На підприємстві перевірять ефективність виконання заходів з пилопридушення на території промислового майданчика, хвостосховищ, шламонакопичувачів, відвалів, відкритих складів та на автомобільних шляхах.