ua en ru

Круглий стіл національної єдності відбудеться у середу, 14 травня, - Яценюк

Круглий стіл національної єдності відбудеться у середу, 14 травня. Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Круглий стіл національної єдності відбудеться у середу, 14 травня. Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк після завершення молебну в пам'ять загиблих у роки Другої світової війни у Володимирському патріаршому соборі Києва, йдеться у повідомленні прес-служби Кабміну.

"69 років тому ми разом із Росією воювали проти фашизму і перемогли. А зараз Росія почала воювати проти України. Історія повторюється в іншій формі", - сказав він.

Глава уряду наголосив, що Росія повинна зупинитися, "перестати підтримувати терористів, які вбивають мирних громадян в Україні і проти яких розпочата антитерористична операція".

Яценюк заявив, що влада проводить загальнонаціональний діалог. Він повідомив, що 14 травня відбудеться круглий стіл національної єдності: "Україні потрібна єдність, діалог та мир".

"А мир буде тоді, коли терористи не будуть підігріватися Росією, яка 69 років тому стояла з нами пліч-о-пліч, а зараз із нами пліч-о-пліч стоїть Німеччина, Велика Британія і США", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, вчора в.о. Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов і прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк оголосили про проведення загальноукраїнських круглих столів національної єдності.

"Ще раз закликаючи всі сторони Женевських домовленостей до їх неухильного виконання, українська влада готова запропонувати додаткові кроки для формування національного консенсусу та компромісу. Сьогодні ми оголошуємо про ініціативу проведення загальноукраїнських круглих столів національної єдності. Ми готові до розмови з усіма, у кого легітимні політичні цілі і хто готовий відстоювати їх законними засобами - з тими, у кого немає крові на своїх руках. Ми запрошуємо представників усіх політичних сил з усіх регіонів, громадянського суспільства, наукових кіл до діалогу з усіх питань та викликів, які постають нині перед українським народом. Серед цих питань - децентралізація влади, реформа місцевого самоврядування, забезпечення належного балансу між гілками влади, забезпечення додаткових гарантій захисту прав національних меншин, реформа правовідносин між державою і суспільством, включаючи реформування судової та правоохоронної системи", - йдеться у зверненні.