ua en ru

Ситник не виключив нові підозри у справі "Роттердам+"

Ситник не виключив нові підозри у справі "Роттердам+" Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

За словами глави НАБУ, по справі вручені лише перші підозри

Голова Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив, що коло фігурантів справи "Роттердам+" не обмежиться лише високопоставленими менеджерами ДТЕК. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю Ситника для журналу "Новий час".

За його словами, на даний момент у справі вручені лише перші підозри.

"Це перші підозри. Час покаже, до чого ми прийдемо. Але це дійсно тільки початок", - зазначив він.

Крім того, Ситник зазначив, що топ-підозрюваний у справі "Роттердам+" Дмитро Вовк - екс-глава НКРЕКП - знаходиться за межами України.

"За нашою інформацією, він залишив територію України (напевно, відразу після звільнення в травні 2018‑го). І зараз, традиційно для наших нинішніх і колишніх високопосадовців, веде лінію захисту в Facebook. У мене немає персональної Facebook-сторінки, але я бачу, що це дуже популярна форма захисту", - заявив глава НАБУ.

Він також нагадав, що на нещодавній спільній прес-конференції з главою САП Назаром Холодницким "закликали всіх людей, за якими складено повідомлення про підозру, приїхати і займатися своєю захистом не в Facebook, а процесуальним шляхом".

"Найближчим часом, можливо, приїдуть ряд фігурантів", - повідомив він.

Ситник також прокоментував заяву компанії ДТЕК Ріната Ахметова про те, що її співробітники - фігуранти розслідування - незабаром повернуться з відпусток і будуть готові дати свідчення в НАБУ.

"Сподіваюся, що вони вийдуть з відпусток і будуть сприяти встановленню істини по справі. З приводу пана Вовка: я сумніваюся, що це відбудеться", - заявив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) у справі "Роттердам+" завело справи на гендиректора "ДТЕК Східенерго" Бориса Лісового і гендиректора "ДТЕК Мережі" Івана Гелюха. Лісовому суд вже обрав запобіжний захід у вигляді застави на 10 млн грн (397 тис. доларів.).

Крім того, 16 серпня Солом'янський районний суд міста Києва обрав міру запобіжного заходу генеральному директору "ДТЕК Мережі" Івану Гелюхе по справі "Роттердам+". Запобіжний захід було обрано у вигляді застави в 9,5 млн гривень і особистих зобов'язань.