ua en ru

КРУ виявило порушень майже на 54 млн грн у Головному управлінні охорони здоров'я та медичного забезпечення

Під час ревізії фінансово-господарської діяльності Головного управління охорони здоров'я та медичного забезпечення виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) за період з 1 січня 2008 р. по 1 липня 2010 р. року Контрольно-ревізійне управління в м. Києві виявило порушень на загальну суму 53,8 млн грн, повідомляє прес-служба КПУ в м. Києві.

Зокрема, у бухгалтерському обліку управління було занижено кредиторську заборгованість за медичне обладнання, отримане у 2008 р., на загальну суму 46,96 млн грн. Також у обліку занижено вартість земельної ділянки на 1,44 млн грн (оскільки її протягом 2008-2009 р. не було проіндексовано), та завищено балансову вартість основних засобів на 155,53 тис. грн (вартість куточків відпочинку не приведена у відповідність до справедливої вартості).

Ревізори зафіксували нецільове використання 4,6 млн грн (на оплату обладнання замість погашення кредиторської заборгованості за комунальні послуги), завищення обсягів виконаних підрядними організаціями ремонтних робіт на 26,11 тис. грн. Поряд з цим ревізори виявили, що за рахунок коштів, отриманих від оренди комунального майна, проведена оплата лікування хворого на суму 20 тис. грн.

Окрім цього, через прийняті керівництвом неефективні управлінські рішення, зайво витрачено 295 тис. грн на апарат для проведення анестезії, який не використовується за призначенням через неповну його укомплектованість.

Неефективним було також прийняття рішення щодо обрання переможцем тендеру на закупівлю інсуліну учасника, тендерна пропозиція якого перевищувала ціну учасника з найбільш економічно вигідною пропозицією на 2,73 тис. грн.

Внаслідок того, що у медичну практику не були впроваджені результати науково-дослідної роботи щодо створення та випуску на базі діючого виробництва вітчизняної сертифікованої продукції ГУОЗ та МЗ отримало кредиторську заборгованість на 68 тис. грн, термін позовної давності якої минув.

Матеріали ревізії вилучені Головним відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в м. Києві та порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 210 КК України.