ua en ru

КРУ має намір звернутися до Президента з проханням вивести відомство з підпорядкування Мінфіну

Найближчим часом голова Контрольно-ревізійного управління (КРУ) Петро Андрєєв звернеться до Президента Україна Віктора Януковича з пропозицією змінити законодавство, яке регулює діяльність КРУ. Про це він повідомив РБК-Україна.
На думку П.Андреєва необхідно, щоб КРУ було незалежним, а для цього необхідно, щоб воно підпорядковувалося прем'єр-міністру і Президенту України. На сьогодні КРУ підзвітне Міністерству фінансів України. Також П.Андреєв прогнозує, що така його ініціатива зустріне спротив з боку суб'єктів, які перевіряються КРУ.
Окрім того, виступаючи на прес-конференції П.Андреєв заявив, що звертатиметься до Президента із приводу практики, що у регіонах обласні відділення КРУ повинні узгоджувати призначення місцевих фахівців КРУ з місцевою обласною та районною владою. "Поки така ситуація буде, вони (місцеві керівники) будуть місцевими князьками", - сказав він.
П.Андреєв додав, що часто на посади КРУ на місцях призначають родичів, та знайомих, що перешкоджає об'єктивності роботи КРУ на місцях.