ua en ru

У Кропивницького СБУ попередила реалізацію спецтехніки, яка передає інформацію на сервер РФ

У Кропивницького СБУ попередила реалізацію спецтехніки, яка передає інформацію на сервер РФ Фото: СБУ (фото з відкритих джерел)

Спецтехніку нелегально закуповували приватні підприємці Кропивницького для подальшого продажу клієнтам

У Кропивницького Служба безпеки України (СБУ) попередила реалізацію спеціальних технічних засобів, які передають інформацію на сервер РФ. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Згідно з повідомленням, спецтехніку закуповували приватні підприємці Кропивницького через інтернет в цілях подальшого продажу клієнтам.

"За висновком фахівців, виявлені у ділків прилади призначалися для отримання геоінформації GPS-каналами і передачі її по радіоканалу мобільного зв'язку стандарту GSМ. Техніка була обладнана прихованими вбудованими надчуттєвими мікрофонами, які мали функцію дистанційної активації. Прилади російського виробництва надавала зловмисникам можливість негласно прослуховувати розмови громадян України", - повідомляє СБУ.

Під час обшуків СБУ вилучила 30 одиниць "шпигунського" приладдя. За інформацією спецслужби, сервера, на які передавалась інформація, що належать російській компанії, яка активно співпрацює ФСБ.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 359 (незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) КК України.

altaltaltaltalt

Фото: речі, вилучені під час обшуку (СБУ)

Нагадаємо, вчора співробітники СБУ спільно з Нацполицией затримали учасників організованої угруповання, які планували підірвати стратегічний інфраструктурний об'єкт в Житомирській області.