ua en ru

У "Криворіжгазі" пояснили застосування норм споживання природного газу

Жителям Кривого Рогу, які не мають лічильників газу, здійснено перерахунок згідно з новими нормами споживання газу з 1 лютого 2016 року. Суми до оплати з зазначеним перерахунком будуть відображені в рахунках за газ, спожитий в травні, повідомляє прес-служба компанії.

У прес-службі стверджують, що це зроблено у зв'язку з постановою Кабінету міністрів, яке змінює такі норми споживання газу. Що стосується перерахунку норм споживання в період з 6 травня 2015 року по 31 січня 2016 року, то нараховані суми вказані окремо в інформаційному полі, щоб довести споживачів до відома про виникнення таких нарахувань.

"Тобто, постанова № 203 зобов'язує нас зробити перерахунок сум до оплати з 6 травня 2015 за період дії постанови КМУ № 237. Останнє, нагадую, Вищий адміністративний суд визнав незаконним і нечинним з дня його прийняття. Відповідний порядок перерахунку повинно було розробити Міненерговугілля", - говорить голова правління Іван Вакуленко.

У зв'язку з останніми змінами щодо строків застосування норм споживання природного газу криворіжцям зроблений перерахунок. Так, у платіжних документах за травень будуть відображені нарахування з перерахунком за період з 1 лютого по 23 березня 2016 відповідно до нових норм.

"Щодня ми отримуємо багато звернень з проханням пояснити нарахування за спожитий газ. Насамперед, це пов'язано з тим, що наші клієнти не встигають стежити за швидкими змінами в законодавство. Особистий кабінет дозволить користувачам в будь-який час отримати абсолютно всю інформацію по особовому рахунку і дізнатися про зміни, які сталися в газовому секторі", - відзначає начальник управління клієнтського сервісу Анастасія Озерян.