ua en ru

"Криворіжгаз": ринкова ціна на газ не забезпечить європейський рівень обслуговування споживачів

Ринкова ціна на газ не забезпечить європейський рівень обслуговування споживачів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії "Криворіжгаз".

"Газопроводи та споруди у зоні діяльності ПАТ "Криворіжгаз" експлуатуються в складних умовах розвиненого індустріального міста, тому компанії необхідно виділяти чимало коштів на їх реконструкцію та модернізацію. Сьогодні коштів, що надходять з тарифу, вистачає лише на невідкладні ремонти та підтримання газових мереж в робочому стані", - каже в. о. першого заступника голови правління - головного інженера Анатолій Пономаренко.

За даними компанії, сьогодні рівень тарифів розподільних підприємств призводить лише до мільйонних збитків. Так, у 2015 році через зменшення обсягів споживання газу і невідповідність тарифу збитки ПАТ "Криворіжгаз" досягли 31,1 млн грн. Як результат, підприємство змогло виконати лише 50% робіт, запланованих в інвестиційній програмі.

Наголошується, що складна ситуація посилюється втратою висококваліфікованих фахівців, що в свою чергу негативно впливає на безпеку газопостачання в регіоні. Середній рівень заробітної плати у компанії на 35% менший середньої заробітної плати по промисловості Кривого Рогу.