ua en ru

У Кривому Розі затримали за хабар директора навчального закладу, - МВС

У Кривому Розі затримали за хабар директора навчального закладу, - МВС Фото: хабар

Він отримав хабар у сумі 10,5 тис. грн

У Кривому Розі співробітники правоохоронних органів затримали за отримання хабара в сумі 10,5 тис. грн директора одного з навчальних закладів. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Чиновник пропонував студентам за винагороду надати сприяння в успішній здачі іспитів і отримання дипломів про закінчення навчального закладу. За це він отримав гроші в сумі 10,5 тис. гривень. У цей момент керівник установи був затриманий співробітниками Управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України в Дніпропетровській області", - йдеться в повідомленні.

За даним фактом слідчі районного відділу Кривого Рогу відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368-3 (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

В даний час вирішується питання про обрання запобіжного заходу правопорушнику та повідомлення йому про підозру.

Відзначимо, раніше в Київській обл. ГПУ затримала співробітника ГФС за хабар у 300 тис. грн.