ua en ru

Критика Президентом України міліції є безпідставною, - Ю.Луценко (повтор).

Голова МВС Юрій Луценко заявив, що критика Президентом України Віктором Ющенком міліції є безпідставною і носить винятково суб'єктивний характер. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна. "Єдиною причиною конфлікту є хамська поведінка Президента по відношенню до 220 тис. офіцерів міліції", - сказав він.
Також він додав, що має намір звернутися до Президента України з відкритим листом, в якому він доведе, що критика Президента діяльності МВС не відповідає дійсному стану справ. "Я не можу зрозуміти, які провини ставить президент до МВС. Коли він говорить, що зменшилась кількість протоколів про корупцію - це правда... Але протокол про корупцію не несе ніякого іншого покарання, окрім попередження або штрафу... Якщо з перших слів Президента вся міліція була оголошена бандою, а мене особисто назвали керівником корупції і злочинності, то я нікому не дозволю витирати ноги об себе і об працівників міліції, - сказав він.
Також Ю.Луценко додав, що відправити його у відставку Президент не має повноважень. "Де-юре Президент не має права на втручання в кадрову політику уряду і парламенту, але як глава держави він має право висловлювати оцінку діяльності будь-якого посадовця", - сказав він.
Нагадаємо, раніше сьогодні В.Ющенко звернувся з листом щодо звільнення Ю.Луценка. У ньому Президент, зокрема, підкреслив, що за останні два роки рівень доброчесності за міжнародними рейтингами країни знизився з 99-го на 146-е місце.