ua en ru

Критична ситуація з льодоходом у Закарпатті минула, вода в ріках спадає, - ОДА

Критична ситуація з льодоходом у Закарпатті минула, вода в ріках спадає, - ОДА Фото: льодохід на Закарпатті

За добу піротехніки здійснили 20 підривів льодових заторів

Критична ситуація з льодоходом і паводком на Закарпатті минула, рівень води в основних річках області пішов на спад. Про це повідомляє прес-служба голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля на його сайті.

Зазначено, що о 01:00 4 лютого крига по р. Тиса пройшла на територію Угорщини, нових підтоплень дворогосподарств за ніч не зафіксовано.

"Дорога "Мукачеве - Рогатин" між Сільцем і Греблею (Іршавський район), яка була заблокована у п’ятницю ввечері через перелив р. Іршавка, вільна", - зазначив Москаль.

Він додав, що у Виноградівському районі р. Боржава в ніч на суботу вийшла з берегів і підтопила частину місцевої дороги між с. Шаланки і Великі Ком’яти: рух автотранспорту зараз призупинено, однак протягом кількох годин вода піде на спад, і проїзд буде звільнено.

"По всіх інших дорогах області автомобільний проїзд забезпечений. Проблем із водо- , газо- і енергозабезпеченням немає, всі комунікації працюють у штатному режимі. Зараз бригади рятувальників відкачують воду з підтоплених протягом п’ятниці дворогосподарств", - доповів голова ОДА.

За даними відомства, протягом минулої доби піротехніки обласного управління держслужби з надзвичайних ситуацій та військові 128-ї гірсько-піхотної бригади здійснили 20 підривів льодових заторів, щоб розблокувати хід води в притоках Тиси, Латориці, Боржави та Ужа.

Крім того, за інформацією ОДА, льодохід у р. Ріка зніс підвісний міст у с. Нижній Бистрий Хустького району, однак протягом кількох годин міст уже було відновлено силами місцевих селян.

altaltalt
Фото: відновлення зруйнованого льодоходом підвісного мосту в Закарпатті

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Закарпатті різке потепління та інтенсивні дощі спровокували танення криги на річках, через що почався потужний льодохід, так званий місцевими "турлаш".