ua en ru

Лаґард заявила про готовність МВФ продовжувати підтримку України

Лаґард заявила про готовність МВФ продовжувати підтримку України Фото: Петро Порошенко і Крістін Лагард (president.gov.ua)

Україна підтверджує свою готовність до продовження плідної співпраці з Міжнародним валютним фондом

Міжнародний валютний фонд (МВФ) готовий надалі продовжувати підтримувати Україну. Про це під час зустрічі на економічному форумі у Давосі із президентом Петром Порошенком сказала директор-розпорядний МВФ Крістін Лаґард, про що вона повідомила у своєму Twitter.

"Я мала добру та конструктивну зустріч з Президентом України та його командою. МВФ готовий продовжувати підтримувати Україну, і ми обговорили здійснення заходів, які допоможуть завершити очікуваний перегляд програми підтримки МВФ", - зазначила вона.

У свою чергу Петро Порошенко зазначив, що Україна підтверджує свою готовність до продовження плідної співпраці з Міжнародним валютним фондом як "важливим чинником зміцнення макроекономічної стабільності та індикатора довіри до проведення внутрішніх реформ".

Лаґард заявила про готовність МВФ продовжувати підтримку УкраїниЛаґард заявила про готовність МВФ продовжувати підтримку УкраїниЛаґард заявила про готовність МВФ продовжувати підтримку УкраїниЛаґард заявила про готовність МВФ продовжувати підтримку України

Фото: Петро Порошенко і Крістін Лагард (president.gov.ua)

"Для нас дуже важливо продовжувати співпрацю з МВФ зараз, у 2018 році. Оскільки це не лише довіра міжнародних фінансових організацій, пов’язаних з макрофінансовою допомогою від ЄС, співпрацею зі Світовим Банком, а й довіра інвесторів", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко прибув до Швейцарії для участі у Всесвітньому економічному форумі, який проходить в Давосі 23-26 січня 2018 року.

Раніше міністр фінансів України Олександр Данилюк заявляв, що нова програма співпраці України з Міжнародним валютним фондом не обговорюється.